Atina'da gezilecek yerler

Kurban bayramı tatilini birleştirmeye karar veren yeni evli çift, daha İtalya biletinin zamanı gelmemişken, Yunanistan'a mı gitsek düşünceleriyle Skyscanner'a derinlemesine dalış yaptılar ve İstanbul Atina 90 TL gidiş biletini görüp hemen aldılar. Dönüş biletini, vizesini düşünen yoktu tabi. En kötü yanacaktı o bilet.


Sonrasında adalara mi gitsek, Mikonos'a gitsek, Santorini mi?
Oradan oraya feribotla mi geçelim, uçak mı?
İşte bütün bu sorular sonrasında aşağıdaki Excel sheetini hazırladık. (Nisan-Mayis aylarinda Agustos için planlar yapıyorduk, siz de yaklaşık bir fikir edinebilirsiniz. Fiyatlar kişi başıdır:) 



Burada İstanbul-Atina-Santorini-Mikonos rotası en ucuz ve rahat bir şekilde nasıl gidilir sorusunun cevabını görebilirsiniz. Bizim için fiyatının ucuzluğu kadar rahatlığı da önemli, rahatımızdan kolay kolay vazgeçemeyiz.  Tabi bir yandan baktık ki bu rotalar pahalı, bir adayı elemeye karar verdik. Survivor'da insanlar adadan elenirken, biz adayı elemiş olduk.


Sonuç olarak Atina-Santorini yapmaya karar verdik.Vizeler alındı, rotalar hazırlandı. 2 gün Atina'da kaldık, ilk önce booking üzerinden 3 günlüğü 160 euro'ya bir otel bulduk fakat otelin bulunduğu Omonia bölgeleri pek güvenli denmediği için Acropolis'e yakın bir yerde Airbnb'den ev tuttuk. 3 gün için 520 TL verdik. Evin olduğu bölgeyi aşağıda görebilirsiniz.



Ne kadar rota hazırlasak da, kendimizi sokakların akışına bıraktığımız da oldu. Atina'dayken kendimizi İstanbul'da bir yerlere gitmişiz gibi hissettik, çok bizdenler, her yerde Türkçe'ye benzer kelimelerle karşılaşabilirsiniz. Yemekleri zaten bizimkilerle aynı, bizdeki lokma onlarda lukumades, baklava--> baklavas, dolma-->dolmadaki, hatta imambayıldı bile var:) Bir simidin adını değiştirmişler o da koulouri :) Sonuç olarak, asağıdaki rotaları izledik biz, sizler için de işaretlerimizi koyduk. Maviler gezilecek outdoor ve müze vs. yerlerini, yeşiller görülecek ve geçilecek sokakları, pembeler ise yeme içme yerlerini gösteriyor. İlk gün full yürüdük, asağıda yürüdüğümüz yerleri sırayla görebilirsiniz.


İlk gun, sabahın erken saatlerinde gitmemiz gerektiğini öğrenerek, Akropolis için saat 08.00 civarı sıraya girdik. Kombine olarak aldığımız Akropolis bileti 30 euro'ydu, sadece Akropolis 20 euro. 





Stoa of Attalos 
                                                               

Adrianou Caddesi geceleri guzel, tavsiye edilir.

Monastraki meydanı şehrin merkezi gibi.
Monastiraki Meydanı


Anafiotika'yı gezdikten sonra, Plaka'da birer frappe molası:)





Syntagma Square'de saat başı değişik kıyafetli askerlerin nöbet değişimi oluyor, izlemenizi ve onların kendiliğinden Boomerang'lı hallerini görmenizi tavsiye ederiz:) Ardından tarihi Grand Bretagne otelinde birer Greek coffee içebilirsiniz (7.5 euro).





Lycabettus Tepesi yürüyerek de çıkılabilir ancak biz üzerinde teleferik yazan, bizdeki fünikülere bindik, çok rahat ettik :) (İniş-çıkış bir kişi için 7.5euro)




 2. Gun denize girelim dedik, sabah uyandik, mayolarimizi giydik, tam disari ciktik bir baktik ki yagmur yagiyor ve hava bayagi soguk. Biz de az vaktimiz oldugundan goremedigimiz yerleri hizlica gormus olalim diye hop on hop off'a bindik 20 euro kisi basi. Koulouri'lerimizi aldik, basladik sehri dolasmaya. Atina sehir icini gezdik, Pireaus bolumunu gezdik ve ogleden sonra hava baya isininca, Kalamaki duraginda inip, Bolivar Beach Club'a girdik, haftaici 5 euro kisi basi, cok temiz, duzgun bir beach. Iceride yiyecek icecek de cok pahali degil, bizdeki beach'lere gore. Beach sonrasi tekrar hop on hop off'a atlayip, kalan duraklari da gezdik. Gün sonunda Acropolis manzarali bir restaurant'a oturup manzaranin tadini cikarttik. 2 gunde Atina nasıl gezilir, iste cevabi.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nasıl Schengen vizesi alınır?

50TL'yle Istanbul'da bir gun..